Ka­bel­jauw uit de oven

Slank gerecht uit de oven met kruidige aardappelpartjes, courgette en kabeljauw.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(294)waardeer
italiaans hoofdgerecht Slank gerecht uit de oven met kruidige aardappelpartjes, courgette en kabeljauw. 4 personen
3 294

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

  1. Schep de Toscaanse aardappelpartjes in een ovenschaal om met olijfolie. Zet de schaal in de koude oven en schakel deze in op 225 °C. Bak de aardappeltjes, vanaf het moment dat de oven op temperatuur is, 15-20 min. Snipper ondertussen de ui, snijd de courgette in dikke gehalveerde plakjes, en de tomaten in vieren.
  2. Neem de aardappeltjes uit de oven. Meng de courgette, de ui en de tomaten door de aardappelen. Smeer de stukken kabeljauw rondom in met olijfolie, bestrooi ze met wat zout en peper en leg ze op het aardappel-groentemengsel in de ovenschaal. Bak de schotel in de oven in 25-30 min. gaar. Verdeel de ovenschotel over borden.
video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 10-11

Kabeljauw uit de oven

terug naar recept

Ka­bel­jauw uit de oven

1
1
  • 3 el olijfolie
  • 800 g Toscaanse aardappelpartjes

Schep de Toscaanse aardappelpartjes in een ovenschaal om met olijfolie. Zet de schaal in de koude oven en schakel deze in op 225 °C.

2
2

Bak de aardappeltjes, vanaf het moment dat de oven op temperatuur is, 15-20 min.

3
3
  • 5 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 courgette

Snipper ondertussen de ui, de courgette in dikke gehalveerde plakjes en de tomaten in vieren.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4

Neem de aardappeltjes uit de oven. Meng de courgette, de ui en de tomaten door de aardappelen.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 400 g kabeljauwfilet

Smeer de stukken kabeljauw rondom in met olijfolie, bestrooi ze met wat zout en peper en leg ze op het aardappel-groentemengsel in de ovenschaal.

6
6

Bak de schotel in de oven in 25-30 min. gaar. Verdeel de ovenschotel over borden.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.