Hol­land­se an­dij­vie­stamp­pot met kaas

Hollandser dan dit krijg je het niet. Met gebakken uien en jonge kaas wel nét even anders.

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hollandser dan dit krijg je het niet. Met gebakken uien en jonge kaas wel nét even anders. 4 personen
3 107

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes. Kook de aardappelen in ca. 25 min. gaar. Verhit de boter en roerbak hierin de ui goudbruin. Schep de ui uit de pan.
  2. Bereid de jus met tuinkruiden met het bakvet van de uien en houd de jus warm. Giet de aardappelen af en schenk de melk erbij. Breng de melk aan de kook. Leg de gesneden andijvie op de aardappelen en schep de uien erop. Stamp dit grof door elkaar. Schep de kaasblokjes erdoor.
  3. Serveer de stamppot met de jus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 08-09

Hollandse andijviestamppot met kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se an­dij­vie­stamp­pot met kaas

1
1
  • 1 kg Kruimige aardappelen
  • 3 rode uien
  • 250 g jonge kaas

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snipper de ui. Snijd de kaas in blokjes.

2
2
  • 1 kg Kruimige aardappelen
  • 30 g boter

Kook de aardappelen in ca. 25 min. gaar. Verhit de boter en roerbak hierin de ui goudbruin. Schep de ui uit de pan.

3
3
  • 18 g jus met tuinkruiden
  • 200 ml melk

Bereid de jus met tuinkruiden met het bakvet van de uien en houd de jus warm. Giet de aardappelen af en schenk de melk erbij.

4
4
  • 400 g gesneden andijvie

Breng de melk aan de kook. Leg de gesneden andijvie op de aardappelen en schep de uien erop. Stamp dit grof door elkaar. Schep de kaasblokjes erdoor.

5
5

Serveer de stamppot met de jus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.