Mi­ni-fruit­ca­ke­jes

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 8 stuks
4 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • bakvorm van 16 x 22 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer 6 dadels, verwijder de pitten en mix de dadels met 100 g boter tot een gladde puree. Voeg 2 eieren toe en mix het geheel tot een gladde massa. Schep 100 g zelfrijzend bakmeel door het beslag. Prak 1 banaan fijn en schep hem door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en laat de vorm in het midden van de oven in 30 min. gaar worden. Laat de cake afkoelen en snijd hem in 12 vierkantjes. Pureer 200 g mangoblokjes met de staafmixer. Snijd 1 banaan en 1 kiwi in plakjes. Bestrijk de cakejes voor het serveren met wat mangopuree en versier ze met plakjes banaan en kiwi.

Tip:

In plaats van suiker, kunt u ook natuurlijke ingrediënten gebruiken om te zoeten, bijvoorbeeld fruit.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.