Pen­ne met to­ma­ten­saus en tar­taar­bal­le­tjes

Fastfood op z'n Italiaans: dat willen we elke week wel!

(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Fastfood op z'n Italiaans: dat willen we elke week wel! 4 personen
3 138

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in boogjes en snijd de winterpeen in blokjes.
  2. Meng het tartaar met de knoflook, peper en eventueel zout. Vorm er 20 kleine balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaarballetjes in 5 min. rondom bruin. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Bak in het achtergebleven bakvet de ui, bleekselderij en peen in 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe en laat 15 min. zachtjes koken.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  5. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden en schep de saus erover. Serveer de tartaarballetjes er apart bij.

combinatietip:

Lekker met een salade van veldsla en gele paprika.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.135 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Penne met tomatensaus en tartaarballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met to­ma­ten­saus en tar­taar­bal­le­tjes

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien

Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 g winterpeen

Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de winterpeen in blokjes.

3
3
  • 300 g tartaar

Meng het tartaar met de knoflook, peper en eventueel zout. Vorm er 20 kleine balletjes van.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaarballetjes in 5 min. rondom bruin.

5
5

Schep uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

6
6

Bak in het achtergebleven bakvet de ui, bleekselderij en peen in 5 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 690 g sugocasa erbe (tomatensaus)

Voeg de tomatensaus toe en laat 15 min. zachtjes koken.

8
8
  • 250 g volkoren penne

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

9
9

Giet de pasta af, verdeel over 4 borden en schep de saus erover.

10
10

Serveer de tartaarballetjes er apart bij.

combinatietip:

Lekker met een salade van veldsla en gele paprika.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.