Pas­ta met ge­roos­ter­de groen­ten

5 x groentegeluk uit de oven. Lekker bestrooid met witte kaasblokjes.

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 5 x groentegeluk uit de oven. Lekker bestrooid met witte kaasblokjes. 4 personen
3 166

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakblik

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze. Snijd de tomaten in stukken. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de winterpeen in halve plakjes en de rode ui in partjes.
  2. Schep de kastanjechampignons in een bakblik om met de broccoli, winterpeen, ui en tomaat. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Besprenkel de groenten met de azijn en olijfolie. Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de groenten in 25 min. gaar. Schep ze regelmatig om.
  3. Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en schep de groenten met aanhangend vocht erdoor. Laat de kaasblokjes uitlekken. Verdeel de pasta met de groenten over warme diepe borden en strooi de kaasblokjes erover. Strooi er nog wat peper over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 655 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met geroosterde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­roos­ter­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 tomaten

Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en halveer ze. Snijd de tomaten in stukken.

3
3
  • 300 g broccoli
  • 250 g winterpeen
  • 2 rode uien

Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de winterpeen in halve plakjes en de rode ui in partjes.

4
4

Schep de kastanjechampignons in een bakblik om met de broccoli, winterpeen, ui en tomaat. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie

Besprenkel de groenten met de azijn en olijfolie.

6
6

Schuif het bakblik in het midden van de oven en rooster de groenten in 25 min. gaar. Schep ze regelmatig om.

7
7
  • 250 g volkoren penne

Kook ondertussen de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Giet de pasta af en schep de groenten met aanhangend vocht erdoor.

9
9
  • 200 g witte kaasblokjes

Laat de kaasblokjes uitlekken. Verdeel de pasta met de groenten over warme diepe borden en strooi de kaasblokjes erover. Strooi er nog wat peper over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.