Cham­pig­non­soep

Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon

(1.038)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Champignonsoep op z'n best, met crème fraîche en kippenbouillon 2 personen
3 1038

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.
  2. Roer de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en strooi daarna de bloem erover. Even goed doorroeren. Schenk het water erbij, verkruimel de bouillontabletten erin en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes 10 min. met de deksel op de pan doorkoken.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.975 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Champignonsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­soep

1
1
  • 1 ui
  • 250 g champignons

Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 minuten mee.

3
3
  • 3 el crème fraîche
  • 1 el bloem

Roer de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en strooi daarna de bloem erover. Even goed doorroeren.

4
4
  • 1 liter kraanwater
  • 2 kippenbouillontabletten

Schenk het water erbij, verkruimel de bouillontabletten erin en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes 10 min. met de deksel op de pan doorkoken.

Tip: Breng de soep met (zout en) peper op smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.