So­to ajam (In­do­ne­si­sche kip­pen­soep)

Handige soep om restjes groenten op te maken.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(328)waardeer
indonesisch hoofdgerecht Handige soep om restjes groenten op te maken. 6 personen
3 328

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Plet ¾ van de tenen knoflook. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de stengel citroengras in stukken.
  2. Doe de kip in een grote pan, schenk het water erbij en voeg de knoflook, gember, het citroengras en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 45 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon zodat je de grote stukken eruit kunt halen. Neem het vel van de kip nadat het wat is afgekoeld en pluk met behulp van 2 vorken het vlees eraf. Doe het kippenvlees weer terug in de bouillon.
  4. Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit de olie en fruit de knoflook goudbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in ca. 8 min. hard, laat schrikken en pel. Halveer de eieren.
  5. Doe in elk soepbord wat rijst, selderij, taugé, knoflook en een ei. Schenk de hete bouillon erop. Snijd de citroen in 6 partjes. Bestrooi de soep met de gebakken uitjes en knijp boven elk bord een partje citroen uit.

variatietip:

Breng de soep eventueel op smaak met zoute ketjap of sambal voor een extra pittig accent.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Soto ajam (Indonesische kippensoep)

terug naar recept

So­to ajam (In­do­ne­si­sche kip­pen­soep)

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 stengel citroengras

Plet de tenen knoflook. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de stengel citroengras in stukken.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 hele kip
  • 2 liter kraanwater
  • 1 kippenbouillontablet

Doe de kip in een grote pan, schenk het water erbij en voeg de knoflook, gember, het citroengras en het bouillonblokje toe.

3
3

Breng het geheel aan de kook en laat het 45 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

4
4

Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon zodat je de grote stukken eruit kunt halen.

5
5

Neem het vel van de kip nadat het wat is afgekoeld en pluk met behulp van 2 vorken het vlees eraf. Doe het kippenvlees weer terug in de bouillon.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit de olie en fruit de knoflook goudbruin.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

7
7
  • 200 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 6 eieren
  • 40 g selderij
  • 125 g taugé

Kook de eieren in ca. 8 min. hard, laat schrikken en pel. Halveer de eieren. Doe in elk soepbord wat rijst, selderij, taugé, knoflook en een ei.

9
9
  • 1 citroen
  • 100 g gebakken uitjes

Schenk de hete bouillon erop. Snijd de citroen in 6 partjes. Bestrooi de soep met de gebakken uitjes en knijp boven elk bord een partje citroen uit.

variatietip:

Breng de soep eventueel op smaak met zoute ketjap of sambal voor een extra pittig accent.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.