Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

So­to ajam (In­do­ne­si­sche kip­pen­soep)

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 25 min bereiden
    • 45 min wachten
(297)waardeer
Een lekker oosters recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, knoflook, gember, kip, citroengras, kippenbouillontablet, zonnebloemolie, pandanrijst, selderij, taugé, eieren, gebakken uitjes en citroen Oosters hoofdgerecht 6 personen 385 kcal
3 297

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Plet 3 tenen knoflook en snijd gember in grove stukken. Doe de kip in een grote pan, schenk er 2 liter water bij en voeg de knoflook, gember, het citroengras en bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 45 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

2. Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon zodat je de grote stukken eruit kunt halen. Neem het vel van de kip nadat het wat is afgekoeld en pluk met behulp van 2 vorken het vlees eraf. Doe het kippenvlees weer terug in de bouillon.

3. Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit de olie en fruit de knoflook goudbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in elk soepbord wat rijst, selderij, taugé, knoflook en een ei. Schenk de hete bouillon erop. Bestrooi de soep met gebakken uitjes en knijp boven elk bord een partje citroen uit.

Tip

Breng de soep eventueel op smaak met zoute ketjap of sambal voor een extra pittig accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 385 kcal
  • Eiwit 27 g
  • Vet 23 g
  • Koolhydraten 18 g
Tags