Ge­gril­de tar­taar met cour­get­te­sa­la­de

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd een halve ui in dunne ringen en rasp de andere helft van de ui. Meng de tartaar met de geraspte ui, de ketchup, de paprikapoeder, 1 tl zout en peper naar smaak. Vorm van het mengsel 4 burgers, bestrijk ze dun met olie en rooster ze in een hete grillpan in 4 min. bruin, keer ze halverwege. Houd de burgers warm onder aluminiumfolie. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en rooster ze (in delen) in de grillpan in 3-4 min. bruin en gaar, keer ze halverwege. Rooster daarna de uiringen in de grillpan gaar. Leg op elk bord twee sneden brood en verdeel hierover de slablaadjes en de courgetteplakken. Strooi er naar smaak peper en zout over. Leg hierop de tartaartjes en verdeel als laatste de geroosterde uiringen erover.

Tip:

Een lekker sausje erbij is tomatenketchup. Dit bevat bovendien relatief weinig calorieën.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.