Spaan­se groen­te­tor­til­la

(239)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 239

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de uiringen in 5 min. zachtjes gaar. Verwarm de aardappelschijfjes op een bord 5 min. in de magnetron op 700 watt. Verdeel de aardappel, wortel en courgette in laagjes over de uien.
  2. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk het eimengsel over de groenten. Draai de koekenpan een aantal keer rond om het eimengsel goed te verdelen over de pan. Strooi de kaas over het eimengsel. Leg een deksel op de koekenpan en laat de groenteomelet in ca. 20 min. gaar en goudbruin worden.
  3. Leg een groot bord op de groenteomelet en houd dit goed vast, terwijl je de koekenpan met inhoud omkeert. Leg een ander groot bord boven op de omelet en keer opnieuw om (de groentetortilla komt zo mooi en in één stuk uit de koekenpan). Snijd de groentetortilla in kwarten en serveer meteen.

combinatietip:

Lekker met een groene salade van veldsla en een slanke yoghurtdressing.

bewaartip:

De overige aardappeltjes bak je de volgende dag op in een el olijfolie in de koekenpan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse groentetortilla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se groen­te­tor­til­la

1
1
  • 2 uien
  • 1 courgette

Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de uiringen in 5 min. zachtjes gaar.

3
3
  • 225 g aardappelschijfjes
  • 75 g peen julienne

Verwarm de aardappelschijfjes op een bord 5 min. in de magnetron op 700 watt. Verdeel de aardappel, wortel en courgette in laagjes over de uien.

4
4
  • 6 eieren
  • 50 ml melk

Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schenk het eimengsel over de groenten.

5
5
  • 50 g geraspte belegen kaas

Draai de koekenpan een aantal keer rond om het eimengsel goed te verdelen over de pan. Strooi de kaas over het eimengsel.

6
6

Leg een deksel op de koekenpan en laat de groenteomelet in ca. 20 min. gaar en goudbruin worden.

7
7

Leg een groot bord op de groenteomelet en houd dit goed vast, terwijl je de koekenpan met inhoud omkeert.

8
8

Leg een ander groot bord boven op de omelet en keer opnieuw om. Snijd de groentetortilla in kwarten en serveer meteen.

Tip: De groentetortilla komt zo mooi en in één stuk uit de koekenpan.

combinatietip:

Lekker met een groene salade van veldsla en een slanke yoghurtdressing.

bewaartip:

De overige aardappeltjes bak je de volgende dag op in een el olijfolie in de koekenpan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.