In­di­a­se cur­ry met aard­ap­pel en bloem­kool

Dagje slank? Dagje curry! In één keer op smaak met de currypasta.

(591)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Dagje slank? Dagje curry! In één keer op smaak met de currypasta. 4 personen
3 591

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de tomaten in stukjes. Verwarm in een hapjespan met antiaanbaklaag de currypasta. Schep de bloemkool, aardappel en tomaat erdoor en bak 2-3 min. Voeg het bouillontablet en 250 ml water toe. Laat de curry afgedekt 15-20 min. zachtjes sudderen tot de aardappelen en groenten gaar zijn.
  2. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en halveer ze. Leg ze op de curry en warm het geheel nog even door. Rooster het komijnzaad in een steelpan zonder olie of boter tot het gaat geuren. Schep de curry in diepe borden. Serveer de yoghurt in aparte schaaltjes en strooi hierover de komijn.

bewaartip:

Je kunt de curry 1 dag van tevoren maken. Bewaar de curry afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf langzaam in een pan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Indiase curry met aardappel en bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry met aard­ap­pel en bloem­kool

1
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 4 tomaten

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de tomaten in stukjes.

2
  • 2 el milde Indiase currypasta

Verwarm in een hapjespan met antiaanbaklaag de currypasta. Schep de bloemkool, aardappel en tomaat erdoor en bak 2-3 min.

3
  • ½ tuinkruidenbouillontablet
  • 250 ml kraanwater

Voeg het bouillontablet en het water toe. Laat de curry afgedekt 15-20 min. zachtjes sudderen tot de aardappelen en groenten gaar zijn.

4
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en halveer ze. Leg ze op de curry en warm het geheel nog even door.

5
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)

Rooster het komijnzaad in een steelpan zonder olie of boter tot het gaat geuren.

6
  • 150 g Griekse yoghurt

Schep de curry in diepe borden. Serveer de yoghurt in aparte schaaltjes en strooi hierover de komijn. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de curry 1 dag van tevoren maken. Bewaar de curry afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf langzaam in een pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.