Oos­ter­se soep met cham­pig­nons en broc­co­li

Lichte maaltijdsoep met de echte smaak van Azië.

(188)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lichte maaltijdsoep met de echte smaak van Azië. 4 personen
3 188

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in plakken. Snijd de broccoli in roosjes, champignons in plakjes en bosui in schuine stukjes van 1 cm.
  2. Breng in een soeppan water aan de kook met de bouillontabletten, gember en limoen. Laat de bouillon 5 min. zachtjes trekken. Snijd de kip in lange plakjes en voeg ze toe aan de bouillon. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de broccoli en champignons toe.
  3. Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 min. Verdeel de mie over kommen en schep de soep erop. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met koriander.

combinatietip:

Voeg 1- 2 tl rode Thaise currypasta toe om de soep extra pit te geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.035 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse soep met champignons en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se soep met cham­pig­nons en broc­co­li

1
  • 1 limoen
  • 2 cm verse gember

Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in plakken.

2
  • 500 g broccoli
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 bosuitjes

Snijd de broccoli in roosjes, champignons in plakjes en bosui in schuine stukjes van 1 cm.

3
  • 1 liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten

Breng in een soeppan water aan de kook met de bouillontabletten, gember en limoen. Laat de bouillon 5 min. zachtjes trekken.

4
  • 250 g kipfilet

Snijd de kip in lange plakjes en voeg ze toe aan de bouillon. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 min. de broccoli en champignons toe.

5
  • 125 g Chinese mie

Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.

6

Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 min.

7

Verdeel de mie over kommen en schep de soep erop. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met koriander.

combinatietip:

Voeg 1- 2 tl rode Thaise currypasta toe om de soep extra pit te geven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.