Ko­kos­rijst met man­go en munt

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais nagerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng in een pan de kokosmelk met de suiker en een mespunt zout aan de kook. Strooi de rijst erin en breng het al roerend opnieuw aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan op een vlamverdeler in 25 min. gaar worden. Laat de rijst afkoelen tot lauwwarm. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit los en snijd het vervolgens in plakjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen. Verdeel de rijst in 4 porties. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes, serveer met de mango. Garneer met muntblaadjes.

Tip:

Niet alle rijstsoorten zijn geschikt voor gebruik in desserts. Risottorijst wel. Deze licht klevende rijst met zijn grote, bijna ronde korrel staat bekend om zijn vochtopnemende kwaliteiten. Het vocht van de kokosmelk neemt hij perfect op, waardoor de korrels goed aan elkaar kleven. Deze rijst behoudt zijn beet, zodat het geen papperige substantie wordt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.