Au­ber­gi­ne­cur­ry met bief­stuk

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 1 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in de lengte in plakken en daarna in dunne lange repen. Bestrooi ze met zout naar smaak, doe ze over in een vergiet, leg er een bord op met een zwaar voorwerp, zodat zo veel mogelijk vocht eruit wordt gedrukt.
  2. Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan tot het begint te geuren. Boen de limoen schoon, rasp er 1 tl schil vanaf en pers de limoen uit. Maal het korianderzaad in de vijzel met de gember, sjalot, limoenrasp, 2 el limoensap en de rode peper tot een kruidige pasta.
  3. Dep de auberginerepen goed droog met keukenpapier. Verhit 2 el olie in een grote pan en roerbak de aubergine hierin 6-8 min. Schep daarna de kruidenpasta erdoor, schenk er 50 ml water bij en laat het geheel met de deksel op de pan op een laag vuur 15 min. sudderen, breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk het vlees met ½ el olie. Verhit de grillpan en gril de biefstuk in 1-2 min. aan beide zijden tot het vlees van binnen rosé is. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer de auberginecurry met de biefstuk en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.