Pas­ta met kro­kan­te sa­la­mi en cham­pig­nons

Dat deze pasta alle buiken 100% vult, moge duidelijk zijn, zó veel ingrediënten zitten erin.

(319)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dat deze pasta alle buiken 100% vult, moge duidelijk zijn, zó veel ingrediënten zitten erin. 4 personen
4 319

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en laat hem in een vergiet uitlekken.
  2. Snijd de salami in reepjes. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de reepjes salami knapperig uit. Schep ze uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken.
  3. Snijd de champignons in partjes. Bak in het bakvet de champignons 5 minuten. Voeg de wijn en de creme fraiche toe en verwarm 2-3 minuten op laag vuur, tot de saus warm en gebonden is.
  4. Schep de pasta erdoor en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de penne in diepe borden en garneer met een pluk rucola en de reepjes salami.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de witte wijn door kippenbouillon.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met krokante salami en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met kro­kan­te sa­la­mi en cham­pig­nons

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en laat hem in een vergiet uitlekken.

2
2
  • 250 g salami

Snijd de salami in reepjes. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de reepjes salami knapperig uit. Schep ze uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken.

3
3
  • 500 g champignons
  • 100 ml witte wijn
  • 125 ml crème fraîche

Snijd de champignons in partjes. Bak in het bakvet de champignons 5 minuten. Voeg de wijn en de creme fraiche toe en verwarm 2-3 minuten op laag vuur, tot de saus warm en gebonden is.

4
4
  • 75 g rucola

Schep de pasta erdoor en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de penne in diepe borden en garneer met een pluk rucola en de reepjes salami.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de witte wijn door kippenbouillon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.