Ge­gril­de bief­stuk met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa en sper­zie­bo­nen

De tomatensalsa maak je zelf van verse tomaten, chilisaus, limoen en koriander.

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De tomatensalsa maak je zelf van verse tomaten, chilisaus, limoen en koriander. 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Bestrijk de biefstukken met de wokolie en 1 el chilisaus. Laat het vlees tot gebruik op kamertemperatuur komen.
  2. Breng in een pan een laag water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 sec. onder in het kokende water. Neem de tomaten voorzichtig uit het kokende water en spoel koud. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Meng de tomatenstukjes met de rest van de chilisaus. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof. Voeg het rasp, 2 el sap en de koriander toe aan de tomatensalsa. Breng de salsa op smaak met peper en zout.
  4. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 min. beetgaar.
  5. Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstukken 4-6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat het vlees 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Serveer de biefstukken met de salsa, rijst en sperziebonen.
video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 260 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde biefstuk met pittige tomatensalsa en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de bief­stuk met pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 200 g pandan zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2
2
  • 4 biefstukken
  • 1 el wokolie
  • 1 el zoete chilisaus

Bestrijk de biefstukken met de wokolie en chilisaus. Laat het vlees tot gebruik op kamertemperatuur komen.

3
3
  • 6 trostomaten

Breng in een pan een laag water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 10 sec. onder in het kokende water.

Tomaat ontvellen

Instructievideo

00:50 min.

4
4

Neem de tomaten voorzichtig uit het kokende water en spoel koud. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

5
5
  • 3 el zoete chilisaus
  • ½ limoen

Meng de tomatenstukjes met de rest van de chilisaus. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 5 g koriander

Snijd de koriander grof. Voeg het rasp, 2 el sap en de koriander toe aan de tomatensalsa. Breng de salsa op smaak met peper en zout.

7
7
  • 300 g sperziebonen

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

8
8

Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de biefstukken 4-6 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat het vlees 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

9
9

Serveer de biefstukken met de salsa, rijst en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.