Oven­scho­tel van spi­na­zie met kaas

Diepvriesspinazie is vaak nog voedzamer dan verse spinazie. Dit winterfood is dus nog verantwoord ook!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(493)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Diepvriesspinazie is vaak nog voedzamer dan verse spinazie. Dit winterfood is dus nog verantwoord ook! 4 personen
3 493

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de spinazie uit de diepvries. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in. Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de ui en de knoflook goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat het al roerend ontdooien.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche en de geraspte kaas, voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en schep dit door het spinaziemengsel. Roer de aardappelpuree los met een vork.
  4. Schep de helft in de ovenschaal en strijk het glad, schep het spinaziemengsel op de puree. Verdeel de rest van de puree kruimelig over de spinazie.
  5. Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak de spinazieschotel goudbruin in 20-25 minuten.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 06-07

Ovenschotel van spinazie met kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel van spi­na­zie met kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie

Versnipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de ui en de knoflook goudbruin.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 900 g spinazie deelblokjes

Voeg de spinazie toe en laat het al roerend ontdooien.

4
4
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche light
  • 175 g gemalen Goudse belegen kaas
  • 1 mespunt nootmuskaat

Klop de eieren los met de crème fraîche en de geraspte kaas, voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en schep dit door het spinaziemengsel.

5
5
  • 800 g aardappelpuree

Roer de aardappelpuree los met een vork.

6
6

Schep de helft in de ovenschaal en strijk het glad, schep het spinaziemengsel op de puree. Verdeel de rest van de puree kruimelig over de spinazie.

7
7

Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak de spinazieschotel goudbruin in 20-25 minuten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.