Rijst­scho­tel met wil­de zalm en ven­kel

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de venkelknol in reepjes en bewaar het groen van de venkel. Breng 800 ml water aan de kook. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en de venkel goudbruin. Voeg de rijst toe en bak deze glazig. Schenk het water erbij, verkruimel de bouillontabletten erboven en roer tot de tabletten zijn opgelost. Dek de pan af, zet hem op een laag vuur en laat de rijst en de venkel in 15 minuten gaar worden. Schep af en toe om. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het vocht en de zaden. Knip het venkelgroen fijn. Verdeel de zalm in stukjes. Schep de tomaten, het venkelgroen, de zalm en de kaas door de rijst en warm het gerecht nog 5 minuten door. Verdeel de rijstschotel over 4 borden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.