Oven­scho­tel van cous­cous en ge­le pa­pri­ka

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 177

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de paprika's uitlekken, vang het vocht op en snijd ze open. Vet de ovenschaal in. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Meng de ui, courgette, kaas en 3 el paprikavocht (per 4 personen) door de couscous.
  2. Schep de helft in de ovenschaal en strijk het glad. Verdeel de helft van de pastasaus erover. Dek de couscous af met de helft van de opengesneden paprika's. Verdeel de rest van de couscous erover en dek ook deze laag af met paprika. Schenk de rest van de pastasaus erover. Zet de schaal ca. 20 min. in de voorverwarmde oven.

bereidingstip:

Maak de schotel van tevoren klaar en bak hem vlak voor het serveren in een voorverwarmde oven nog ca. 20 min. op 200 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 06-07

Ovenschotel van couscous en gele paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel van cous­cous en ge­le pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 465 g geroosterde gele paprika's
  • 2 el olie

Laat de paprika's uitlekken, vang het vocht op en snijd ze open. Vet de ovenschaal in.

3
3
  • 400 g couscous
  • 1 ui
  • 1 courgette

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.

4
4
  • 200 g witte kaasblokjes

Meng de ui, courgette, kaas en 3 el paprikavocht (per 4 personen) door de couscous. Schep de helft in de ovenschaal en strijk het glad.

5
5
  • 370 g pastasaus sugo basilicum

Verdeel de helft van de pastasaus erover. Dek de couscous af met de helft van de opengesneden paprika's.

6
6

Verdeel de rest van de couscous erover en dek ook deze laag af met paprika. Schenk de rest van de pastasaus erover.

7
7

Zet de schaal ca. 20 min. in de voorverwarmde oven.

bereidingstip:

Maak de schotel van tevoren klaar en bak hem vlak voor het serveren in een voorverwarmde oven nog ca. 20 min. op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.