Thai­se cur­ry van tofu en broc­co­li

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng ruim water aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes, snijd de stelen in plakjes en kook de broccoli 10 minuten. Bereid de sausmix en de currypasta (uit het pakket) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak hierin de ui en de tofu al omscheppend goudbruin. Voeg de Thaise saus toe en breng hem zachtjes aan de kook. Voeg de broccoli en de tomaat toe en warm de saus 5 minuten door. Schep de peterselie door de rijst. Verdeel de rijst over 4 borden, schep de tofu-groentesaus erbij.

Tip:

Peterselie is ook heel lekker op een snee brood met kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.