Ge­gril­de kip­fi­let met ko­kos­saus en krui­di­ge yog­hurt

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yoghurt in kom met munt mengen, zout en peper naar smaak toevoegen. In steelpan 1 eetlepel olie verhitten en knoflook, ui en verkruimeld pepertje toevoegen. Geheel op laag vuur 1 min. fruiten. Citroengras, gember, kokosmelk, komijn en 1/2 tl zout toevoegen. Saus 15 min. afgedekt op laag vuur zachtjes laten koken. Grillpan verhitten. Kipfilets met 2 el olie bestrijken en bestrooien met zout en peper. Kipfilets in 10 min. goudbruin en gaar grillen, halverwege keren. Citroengras en gember uit kokossaus scheppen. Kipfilets serveren met kokossaus en yoghurt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.