Ge­ma­ri­neer­de gar­na­len met pa­prika­com­po­te

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 6

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Garnalen, 1 sjalot, limoenrasp en -sap door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. In pan met dikke bodem olie verhitten. Rest van sjalot goudbruin fruiten. Paprika zacht meebakken, blijven roeren. Honing, wijn, tijm en 150 ml water toevoegen. Paprika met deksel schuin op pan op matig vuur stoven tot bijna alle vocht verdampt is. Paprika op smaak brengen met zout en peper. Paprikacompote over vier borden verdelen. Garnalen en marinade erop scheppen. Geroosterd brood schuin halveren en erbij serveren. Lekker met rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.