Aman­del­ca­ke­jes

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 56

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 12 muffinvormen, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Amandelen in keukenmachine of in vijzel fijnmalen. In grote kom bloem, poedersuiker (1 el bewaren), amandelmeel en limoenrasp door elkaar scheppen. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout schuimig maar niet stevig kloppen. Eiwitten door droge ingrediënten spatelen. Boter voorzichtig door amandelmengsel roeren. Vormpjes voor twee derde met beslag vullen en in 20-25 min. in midden van oven goudbruin bakken. Cakejes 5 min. in vormpje laten zitten, daarna op rek laten uitdampen. Cakejes met rest van poedersuiker bestrooien.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.