Een­den­borst­fi­let met zoet­zu­re ho­ning-per­zik

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vel van eendenborstfilet met scherp mes in ruitpatroon kerven. Mosterd en vijfkruidenpoeder mengen. Eendenborstfilet bestrijken met mosterdmengsel en minstens 30 min. laten staan. In wijde pan honing, wijn en azijn met kruidnagel, kaneel en gember aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Perzik met scherp mesje voorzichtig schillen, halveren en pit verwijderen. Perzikhelften 5 min. op laag vuur koken en in siroop laten afkoelen. Eendenborstfilet met velkant naar beneden in braadpan leggen en op middelmatig vuur in 10 min. goudbruin en knapperig uitbakken. Filets keren en nog 4 min. in eigen vet bakken. Filets bestrooien met mespunt zout en peper, in dubbel vel aluminiumfolie verpakken en 5 min. laten rusten. Kruiden uit siroop nemen en perziken in siroop op laag vuur verwarmen. Met scherp mes eendenborstfilets in plakken snijden. Eendenborstfilet over vier borden verdelen. Perzik ernaast leggen. Siroop over eendeborst en perzik schenken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.