Cour­get­te met ci­troen­olie en aman­de­len

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 120 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Citroen schoonboenen en met dunschiller schil (zonder wit) in repen eraf snijden. Olie in steelpannetje met stukken schil en knoflook kort verwarmen. Pan van vuur nemen en minstens 30 min. laten trekken; af en toe roeren. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en laten afkoelen. Courgettes halveren, zaadlijsten eruit schrapen en courgettes in boogjes snijden. Knoflook en citroenschil uit olie nemen. Olie verhitten en courgette toevoegen. Courgette in 5 min. op hoog vuur gaarbakken, af en toe omscheppen. Courgette op smaak brengen met zout en (versgemalen) peper. Van vuur af amandelen erdoor scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.