Oes­ters met gem­ber­vi­nai­gret­te

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • oestermes
  • stevige knoflookpers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oester met bolle kant naar beneden in dubbelgevouwen theedoek stevig tegen werkvlak aandrukken. Oestermes tussen 2 schelphelften in scharnier steken. Lemmet van mes heen en weer bewegen om sluitspier van oester te vinden. Bovenkant van sluitspier doorsnijden en met draaibeweging schelp openmaken. Oester recht houden zodat oestervocht er niet uit loopt. Platte schelp verwijderen. Onderkant van sluitspier lossnijden zodat oester los in schelp ligt, eventueel gruis verwijderen. Gemberwortel in stevige knoflookpers boven limoensap uitknijpen, koriander erdoor roeren en op smaak brengen met cayennepeper. IJsklontjes in theedoek wikkelen en met deegroller of hamer tot gruis slaan. IJs over schaal verdelen en oesters in schelp erop leggen. Elke oester besprenkelen met gembervinaigrette. Oesters uit schelp slurpen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 1 g
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.