Ra­bar­ber­crum­ble met aard­bei­en­sa­la­de

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit. Vet de ovenschaal in. Leg de rabarber in de ovenschaal en meng ⅔ van de suiker en de helft van de sinaasappelrasp erdoor. Snijd de boter in blokjes.
  2. Wrijf in een kom de basterdsuiker, havermout, bloem en kardemom met vingertoppen zo snel mogelijk door de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber, druk voorzichtig aan en maak tenslotte met een vork de oppervlak van de crumble rul. Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin.
  3. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en de munt fijn. Roer in een kom de rest van de suiker, de rest van de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap tot een dressing. Schep de aardbeien en munt door de dressing. Serveer de aardbeiensalade bij de rabarbercrumble.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Rabarbercrumble met aardbeiensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber­crum­ble met aard­bei­en­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g rabarber
  • ½ sinaasappel

Maak de rabarber schoon en snijd in stukken. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de vrucht uit.

3
3
  • 2 g koude boter
  • 2 el suiker
  • 100 g koude boter

Vet de ovenschaal in. Leg de rabarber in de ovenschaal en meng de suiker en de helft van de sinaasappelrasp erdoor. Snijd de boter in blokjes.

4
4
  • 75 g donkerbruine basterdsuiker
  • 75 g havermout
  • 125 g bloem
  • 1 mespunt gemalen kardemomvruchten

Wrijf in een kom de basterdsuiker, havermout, bloem en kardemom met vingertoppen zo snel mogelijk door de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat.

5
5

Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber, druk voorzichtig aan en maak tenslotte met een vork de oppervlak van de crumble rul.

6
6

Bak de crumble in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin.

7
7
  • 250 g aardbeien
  • 3 takjes verse munt
  • 1 el suiker

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en de munt fijn. Roer in een kom de suiker, de rest van de sinaasappelrasp en het sap tot een dressing.

8
8

Schep de aardbeien en munt door de dressing. Serveer de aardbeiensalade bij de rabarbercrumble.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.