Zoe­te aard­ap­pels met kik­ker­erw­ten

Zoetig door de aardappel, pittig door de spek. En dan ook nog de zachte smaak van kikkererwten...

(251)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zoetig door de aardappel, pittig door de spek. En dan ook nog de zachte smaak van kikkererwten... 4 personen
3 251

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 min. bijna gaar. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Bak de spek in een braadpan in 5 min. krokant uit. Voeg de pijnboompitten toe aan de spek en bak al omscheppend goudbruin.
  2. Snijd de aardappelen in plakken. Neem de spek en pijnboompitten uit de pan. Bak de aardappelen en kikkererwten 3 min. in de olie. Schep af en toe om. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn. Snijd de rucola grof. Neem de pan van het vuur en schep de peterselie en rucola erdoor. Strooi er de spekjes en pijnboompitten over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Zoete aardappels met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te aard­ap­pels met kik­ker­erw­ten

1
1
  • 750 g zoete aardappelen

Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 min. bijna gaar. Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen.

2
2
  • 50 g gerookte spekblokjes

Bak de spek in een braadpan in 5 min. krokant uit.

3
3
  • 2 el pijnboompitten

Voeg de pijnboompitten toe aan de spek en bak al omscheppend goudbruin.

4
4

Snijd de aardappelen in plakken. Neem de spek en pijnboompitten uit de pan.

5
5
  • 400 g kikkererwten
  • 2 el olijfolie

Bak de aardappelen en kikkererwten 3 min. in de olie. Schep af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.

6
6
  • 15 g peterselie
  • 30 g rucola

Hak de peterselie fijn. Snijd de rucola grof.

7
7

Neem de pan van het vuur en schep de peterselie en rucola erdoor. Strooi er de spekjes en pijnboompitten over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.