Oven­scho­tel met wit­vis en Bour­sin Cui­si­ne

Alles in de oven: vis, groenten en aardappelen. Héél makkelijk, héél lekker.

(368)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Alles in de oven: vis, groenten en aardappelen. Héél makkelijk, héél lekker. 4 personen
3 368

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en laat ondertussen de koolvisfilet ontdooien. Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd in roosjes. Kook 6-7 min. voor, giet af en spoel met koud water. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie.
  2. Leg de ontdooide vis erin. Snijd de bloemkool roosjes in plakjes. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool en tomaat over de vis. Verhit de Boursin Cuisine 1 min. in een steelpan en schep de helft over de groente. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de schaal en schep de rest van de Boursin Cuisine eroverheen.
  3. Klop de slagroom op en giet over de schotel. Strooi de pijnboompitten erover en bak in 30 min. goudbruin tot de saus gaat bubbelen. Serveer direct.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 04-05

Ovenschotel met witvis en Boursin Cuisine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met wit­vis en Bour­sin Cui­si­ne

1
1
  • 400 g koolvisfilets

Verwarm de oven voor op 180 °C en laat ondertussen de koolvisfilet ontdooien.

2
2
  • ⅔ bloemkool

Maak de bloemkool schoon, was hem en snijd in roosjes. Kook 6-7 min. voor, giet af en spoel met koud water.

3
3
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie.

4
4

Leg de ontdooide vis erin. Snijd de bloemkool roosjes in plakjes.

5
5
  • 4 tomaten

Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de bloemkool en tomaat over de vis.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

6
6
  • 250 ml Boursin Cuisine knoflook & fijne kruiden

Verhit de Boursin Cuisine 1 min. in een steelpan en schep de helft over de groente.

7
7
  • 500 g aardappelschijfjes

Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de schaal en schep de rest van de Boursin Cuisine eroverheen.

8
8
  • 100 ml slagroom
  • 30 g pijnboompitten

Klop de slagroom op en giet over de schotel. Strooi de pijnboompitten erover en bak in 30 min. goudbruin tot de saus gaat bubbelen. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.