Vis-prei­pak­ket­jes met to­ma­ten­sa­la­de

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 22 min. wachten
(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 77

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 180 °C. Deegplakjes naast elkaar leggen en elk plakje iets dunner uitrollen. Vis in vergiet laten uitlekken. Kruidenboter verhitten en hierin prei omscheppend ca. 3 min. bakken. Prei in zeef laten uitlekken en tot lauw laten afkoelen. Vis door prei scheppen en zout en peper naar smaak toevoegen. Prei-vismengsel over 4 plakjes deeg verdelen en uitspreiden, zodat 1 cm rondom vrij blijft. Deegranden met water bestrijken en overige plakjes deeg elk op plakje deeg met vulling leggen. Randen met vork goed aandrukken. Bovenkant van deeg met melk bestrijken. Pakketjes in midden van oven in ca. 25 min. goudbruin en knapperig bakken. Intussen tomaten in plakjes snijden en met dressing mengen. Deegpakketjes diagonaal doorsnijden en op 4 borden elk 2 helften leggen. Tomatensalade ernaast verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.