Hol­lands pan­ne­tje met sprui­ten en spek­jes

Herfstig stoofpotje met spruiten en fluweelzachte aardappelpuree.

(200)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Herfstig stoofpotje met spruiten en fluweelzachte aardappelpuree. 4 personen
3 200

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in een pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knfollok fijn. Halveer de spruiten. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Maak de mix Hollands pannetje aan met koud water en roer goed door.
  2. Verhit de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 3 min. mee. Voeg de spruiten en de mix toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan ca. 15 min. sudderen, schep af en toe om.
  3. Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag uit. Stamp de aardappelen met de melk tot puree en breng op smaak met peper. Verdeel het Hollands pannetje en puree over de borden en bestrooi met de spekjes.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.740 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 04-05

Hollands pannetje met spruiten en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­lands pan­ne­tje met sprui­ten en spek­jes

1
1
  • 800 g kruimige aardappelen

Kook de aardappelen in een pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 2 zoete uien
  • 1 teen knoflook
  • 700 g spruitjes

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de spruiten.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 270 g kalkoenfilets

Snijd de kalkoenfilet in stukjes.

4
4
  • 400 ml kraanwater
  • 72 g Hollands pannetje sperziebonen

Maak de mix Hollands pannetje aan met koud water en roer goed door.

5
5
  • 2 el vloeibare margarine

Verhit de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen rondom lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 3 min. mee.

6
6

Voeg de spruiten en de mix toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan ca. 15 min. sudderen, schep af en toe om.

7
7
  • 125 g magere spekreepjes

Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag uit.

8
8
  • 100 ml halfvolle melk

Stamp de aardappelen met de melk tot puree en breng op smaak met peper.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

9
9

Verdeel het Hollands pannetje en puree over de borden en bestrooi met de spekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.