Wor­tel-lin­zen­soep

De lange ingrediëntenlijst van currysaus verraadt hoe rijk deze soep smaakt. Serveer met naanbrood voor een über-Indiaas gevoel.

(380)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht De lange ingrediëntenlijst van currysaus verraadt hoe rijk deze soep smaakt. Serveer met naanbrood voor een über-Indiaas gevoel. 4 personen
3 380

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en plakken winterpeen ca. 3-4 min. Voeg de currysaus toe en vul de pot erna met water. Schud om en schenk in de pan en laat het geheel 15 min. koken. Voeg de gezeefde tomaten toe. Pureer de groenten zodra de wortel gaar is. Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de soep. Laat 3 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Grill het naanbrood. Verdeel de soep over 4 kommen en schep in elke kom wat crème fraîche. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met het naanbrood.

bewaartip:

Je kunt de wortel-linzensoep 1 dag van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast. Langzaam opwarmen op de dag zelf.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 835 mg
  • vezels 16 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 04-05

Wortel-linzensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel-lin­zen­soep

1
1
  • 1 ui
  • 3 winterpeen
  • 2 el plantaardige olie

Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en plakken winterpeen ca. 3-4 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 400 ml Indiase currysaus
  • 250 g gezeefde tomaten

Voeg de currysaus toe en vul de pot erna met water. Schud om, schenk in de pan en laat het geheel 15 min. koken. Voeg de gezeefde tomaten toe.

3
3
  • 400 g bruine linzen

Pureer de groenten zodra de wortel gaar is. Laat de linzen uitlekken en voeg ze toe aan de soep. Laat 3 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 240 g naanbroden knoflook & koriander

Verhit de grillplaat en bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking

5
5
  • 100 ml crème fraîche
  • 16 takjes verse koriander

Verdeel de soep over de kommen en schep in elke kom wat crème fraîche. Garneer met de korianderblaadjes en serveer met het naanbrood.

bewaartip:

Je kunt de wortel-linzensoep 1 dag van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast. Langzaam opwarmen op de dag zelf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.