Sch­nit­zel, fri­tes en tui­n­erw­ten

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit 15 g boter in een koekenpan en bak hierin de uiringen op laag vuur goudbruin, bestrooi ze na 5 minuten met de suiker en zout en peper. Bak de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 15 g boter in een andere koekenpan en bak hierin de schnitzels in 5 minuten gaar. Doe de bevroren tuinerwten in een vergiet en spoel ze af met heet kraanwater zodat ze ontdooien. Doe de tuinerwten vervolgens in een vuurvaste schaal, breng 1 liter water aan de kook en schenk dit over de erwten. Dek de schaal 5 minuten af met een deksel of aluminiumfolie. Giet de tuinerwten af, laat 15 gram boter erin smelten en roer de tijm en gebakken uiringen erdoor. Breng op smaak met peper. Serveer de schnitzels met de frites en de tuinerwten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.