Steak du boeuf met rijst en pa­pri­kasa­la­de

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak 2-3 min. Roer het paprikapoeder door de rijst, schenk het water erbij en breng dit aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de rijst 10 min. Neem daarna de deksel eraf en laat nog 4-5 min. zachtjes doorkoken. Snijd de paprika's in grove stukken.
  2. Bestrijk de stukken paprika dun met olie en gril ze aan beide zijden. Breng ze daarna op smaak met peper en eventueel zout en schep om met de rucola. Bestrijk de steaks de boeuf dun met olie en gril ze in 8-10 min. gaar, keer ze halverwege. Breng de yoghurt op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met de paprikasalade, steaks de boeuf en een klein bakje yoghurt als saus.

variatietip:

In plaats van yoghurt kun je ook een klein bakje crème fraîche gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Steak du boeuf met rijst en paprikasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak du boeuf met rijst en pa­pri­kasa­la­de

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 300 g rijst

Snipper de ui. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak 2-3 min.

2
2
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 ml kraanwater

Roer het paprikapoeder door de rijst, schenk het water erbij en breng dit aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de rijst 10 min.

3
3
  • 3 paprika's

Neem daarna de deksel eraf en laat nog 4-5 min. zachtjes doorkoken. Snijd de paprika's in grove stukken.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 40 g rucola

Bestrijk de stukken paprika dun met olie en gril ze aan beide zijden. Breng ze daarna op smaak met peper en eventueel zout en schep om met de rucola.

5
5
  • 4 steaks de boeuf
  • 1 el olijfolie
  • 125 ml volle yoghurt

Bestrijk de steaks de boeuf dun met olie en gril ze in 8-10 min. gaar, keer ze halverwege. Breng de yoghurt op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Serveer de rijst met de paprikasalade, steaks de boeuf en een klein bakje yoghurt als saus.

variatietip:

In plaats van yoghurt kun je ook een klein bakje crème fraîche gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.