Lin­zen­maal­tijd­soep

Een goedgevulde linzensoep is soms nét wat je nodig hebt. Deze versie is heerlijk kruidig met Aziatische specerijen.

(280)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een goedgevulde linzensoep is soms nét wat je nodig hebt. Deze versie is heerlijk kruidig met Aziatische specerijen. 4 personen
3 280

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd de peen en tomaat in blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en winterpeen glazig. Roer de geelwortel, komijn en koriander erdoor.
  2. Laat de linzen uitlekken en spoel af. Doe ze in de pan en bak 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg het water, de kokosmelk en het bouillontablet bij de groenten en laat 15-20 min. zachtjes koken. Schep de tomaat erdoor.
  3. Snijd schijfjes van de helft van de citroen en pers de rest uit. Breng de soep op smaak met het sap, peper en zout. Verdeel de citroen over soep. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 8 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Linzenmaaltijdsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­maal­tijd­soep

1
  • 2 uien
  • 500 g winterpeen
  • 1 tomaat

Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd de peen en tomaat in blokjes.

2
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1 tl komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)

Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui en winterpeen glazig. Roer de geelwortel, komijn en koriander erdoor.

3
  • 400 g linzen

Laat de linzen uitlekken en spoel af. Doe ze in de pan en bak 5 min. al omscheppend op middelhoog vuur.

4
  • 1 liter kraanwater
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillontablet

Voeg het water, de kokosmelk en het bouillontablet bij de groenten en laat 15-20 min. zachtjes koken. Schep de tomaat erdoor.

5
  • 1 citroen

Snijd schijfjes van de helft van de citroen en pers de rest uit. Breng de soep op smaak met het sap, de peper en het zout. Verdeel de citroen over de soep. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.