Ma­kreel­maal­tijd­sa­la­de

Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel.

(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel. 4 personen
3 144

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met de crème fraîche. Breng op smaak met de sinaasappelrasp en -sap. Snijd de bleekselderij (zonder blaadjes) in reepjes. Verdeel de vis in reepjes, roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappelsaus.
  3. Schep de krieltjes door de makreelsalade en garneer met het selderijblad.

bereidingstip:

Je kunt de makreelsalade eventueel een dag eerder maken. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Makreelmaaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­kreel­maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 700 g krieltjes

Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche

Meng de mayonaise met de crème fraîche. Breng op smaak met de sinaasappelrasp en -sap.

4
4
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 g gerookte makreelfilet

Snijd de bleekselderij (zonder blaadjes) in reepjes. Verdeel de vis in reepjes, roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappelsaus.

5
5

Schep de krieltjes door de makreelsalade en garneer met het selderijblad.

bereidingstip:

Je kunt de makreelsalade eventueel een dag eerder maken. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.