Pas­ta ar­ra­bi­a­ta

Bestrooi de pasta met wat verse basilicumblaadjes.

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Bestrooi de pasta met wat verse basilicumblaadjes. 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de sjalot en de rode peper fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
  2. Verhit de olie in een grote braadpan of hapjespan, fruit hierin de gesneden sjalot tot hij lichtbruin kleurt, schep de gesneden rode peper en de tomaat in blokjes erbij.
  3. Laat het samen 15 min. stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de tomatensaus door de pasta. Direct serveren.

variatietip:

Bestrooi de pasta met wat verse basilicumblaadjes.

combinatietip:

Lekker met een (groene) salade.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 22 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pasta arrabiata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta ar­ra­bi­a­ta

1
1
  • 400 g gigli met zongedroogde tomaten

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper

Snijd de sjalot en de rode peper fijn.

3
3
  • 6 trostomaten

Snijd de tomaten in blokjes.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een grote braadpan of hapjespan, fruit hierin de sjalot tot hij lichtbruin kleurt, schep de rode peper en de tomaat erbij.

5
5

Laat het samen 15 min. stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout.

6
6

Schep de tomatensaus door de pasta. Direct serveren.

variatietip:

Bestrooi de pasta met wat verse basilicumblaadjes.

combinatietip:

Lekker met een (groene) salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.