Pas­ta al­la Nor­ma

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd de aubergines in de lengte door en vervolgens in de breedte in dunne plakjes. Leg de plakjes in een vergiet, bestrooi met zout, laat uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braad- of koekenpan en bak de plakjes aubergines in 5 min. goudbruin.
  3. Snijd de knoflook fijn. Schep de tomaat en de knoflook bij de aubergine en laat op laag vuur nog 15 min. zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de saus over de pasta en bestrooi met de kaas.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pasta alla Norma

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta al­la Nor­ma

1
1
  • 400 g trottole

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in de lengte door en vervolgens in de breedte in dunne plakjes.

3
3

Leg de plakjes in een vergiet, bestrooi met zout, laat uitlekken. Dep droog met keukenpapier.

4
4
  • 2 el olie

Verhit de olie in een braad- of koekenpan en bak de plakjes aubergines in 5 min. goudbruin.

5
5
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

6
6
  • 400 g tomatenblokjes

Schep de tomaat en de knoflook bij de aubergine en laat op laag vuur nog 15 min. zachtjes stoven.

7
7
  • 75 g geraspte oude kaas

Breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de saus over de pasta en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.