Tar­taar met pe­ter­se­lie­bo­ter

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de krieltjes in 15 min. gaar. Rasp ondertussen 1 el van de gele schil van de citroen. Kneed het citroenrasp met de peterselie en een mespunt zout door de boter. Vouw de boter in een stukje keukenpapier of vershoudfolie en laat het blokje opstijven in de koelkast. Bestrijk de tartaartjes met de olie, bak ze in een pan met antiaanbaklaag in ca. 8 min. gaar en bruin. Kook de bonen in 5-10 min. beetgaar. Roer de knoflook en 1 el van de peterselieboter door de warme boontjes. Serveer met de krieltjes, het tartaartje en de rest van de boter.

Tip:

Vries de rest van de peterselie in of maak een dubbele portie peterselieboter. Die kunt u zeker 2 weken in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.