Vis­pas­ta met ge­gril­de gar­na­len

(185)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 185

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de garnalen dun met olie. Verhit een grillpan en gril de garnalen tot ze mooi roze zien en er een bruingestreept motief ontstaat. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote koekenpan. Bak hierin op hoog vuur de zalmblokjes rondom bruin, schenk de tomatenblokjes erbij en verwarm ze mee. Roer de crème fraîche er voorzichtig doorheen en breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Giet de gare pasta af en schep hem door de tomaten-zalmsaus. Scheur de basilicumblaadjes grof en strooi ze over de pasta. Serveer de pasta in warme diepe borden, met de garnalen erbij.

Tip:

Koen van de Laak (FC Groningen) 'Deze vispasta met gegrilde garnalen is mijn absolute favoriet. Ik ben een enorme visliefhebber en de garnalen maken er echt een bijzonder gerecht van. Bovendien staat het in een mum van tijd op tafel, ook niet onbelangrijk. Net als de meeste voetballers ben ik gek op pasta. Het is lekker en gezond en zit vol koolhydraten. Sportieve kost dus.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.