Hol­land­se ui­en­soep met tosti­re­pen

We vervangen het broodje met gegratineerde kaas door tosti's. Dat is toch véél beter?

(305)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht We vervangen het broodje met gegratineerde kaas door tosti's. Dat is toch véél beter? 4 personen
3 305

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit in een pan de helft van de olie en bak de uiringen glazig. Bestrooi ze met de bloem, suiker en kaneel en bak nog 1 min. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 15 min. zacht koken en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwijder de broodkorsten. Beleg de helft van de sneden brood met de helft van de kaas. Verdeel de ham erover en dek af met de rest van het brood. Snijd elke dubbele snee in 2 repen. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de tostirepen aan beide kanten goudbruin en krokant.
  3. Schep de uiensoep in de kommen, bestrooi deze met de overgebleven kaas en geef de tostirepen erbij.

bereidingstip:

U kunt de soep gerust een uur laten koken. Dat maakt 'm extra lekker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.835 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse uiensoep met tostirepen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se ui­en­soep met tosti­re­pen

1
1
  • 600 g uien
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 1 tl suiker
  • ½ tl kaneelpoeder

Snijd de ui in ringen. Verhit in een pan de olie en bak de uiringen glazig. Bestrooi ze met de bloem, suiker en kaneel en bak nog 1 min.

2
2
  • 1 liter kippenbouillon

Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat afgedekt 15 min. zacht koken en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 75 g geraspte Goudse kaas
  • 4 plakken achterham

Verwijder de broodkorsten. Beleg de helft van de sneden brood met de kaas. Verdeel de ham erover en dek af met de rest van het brood.

4
4
  • 2 el olijfolie

Snijd elke dubbele snee in 2 repen. Verhit in een pan de olie en bak de tostirepen aan beide kanten goudbruin en krokant.

5
5
  • 75 g geraspte Goudse kaas

Schep de uiensoep in de kommen, bestrooi deze met de kaas en geef de tostirepen erbij.

bereidingstip:

U kunt de soep gerust een uur laten koken. Dat maakt 'm extra lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.