Pom­poen­cous­cous uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 6 personen
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen de sinaasappel en de pompoen schoon. Rasp de sinaasappelschil eraf en pers de vrucht uit. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaadjes. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de couscous met het sinaasappelsap en -rasp, de olijven, 3 el olie en zout en peper en doe het in een ovenschaal. Schenk er 500 ml kokend water op, roer door en dek af met folie. Schep de pompoenpartjes op een helft van de bakplaat, druppel er 3 el olie over en bestrooi met zout en peper. Zet de schaal couscous ernaast en laat die in 30 min. en de pompoen in 40-45 min. gaar worden. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bord afkoelen. Verbrokkel de feta. Neem de couscous na 30 min. uit de oven, verwijder de folie en strooi de kaas erover. Verwarm de couscous met de kaas nog 5 min. in de oven. Serveer de couscous met de pompoen en bestrooi met de amandel en koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.