Ge­vul­de kip­fi­let met ta­pe­na­de en sper­zie­boon­tjes

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 129

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Snijd de kipfilets horizontaal in, zodat een zakje ontstaat waarin u een vulling kunt stoppen. Vul ze met de tapenade en wikkel elke kipfilet in 1 of 2 plakjes katenspek. Zet het spek vast met een cocktailprikker en bestrooi de kipfilets met peper naar smaak. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de kipfilets in 15-20 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de sperziebonen in een bodempje water met zout in 6-8 min. beetgaar. Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Neem de kipfilets uit de pan en houd 2 kipfilets warm onder een deksel of een vel aluminiumfolie. Koel de rest af en bewaar het tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast, of vries het in (zie de vriestip). Fruit de ui in het bakvet. Schep de sperziebonen erdoor en bak ze 2-3 min. mee. Snijd de 2 warm gehouden kipfilets in plakjes en leg ze met de sperziebonen op een schaal. Geef er gekookte of geroosterde aardappelen bij. Lekker met aioli (knoflooksaus).

Tip:

Dag 2: Verwerk de overgebleven kip in een kipovenschotel met tomaat, ui en courgette tot een hoofdgerecht voor 4 pers. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel 2 gevulde kipfilets (van dag 1) met 2 vleestomaten in plakken, 2 rode uien in plakjes en 1 courgette in plakjes dakpansgewijs in 1 laag over de ovenschaal. Ris 1/2 zakje tijm (à 15 g) van de takjes (of 1 tl gedroogde tijm) erboven en druppel er 2 el olijfolie over. Rooster de kip met de groenten 20 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten beetgaar zijn. Serveer met partjes van 1 citroen. Lekker met groene salade.

Tip:

Dag 3: Nog gevulde kip over? Maak een kip-rucolasandwich voor een lunch voor 4 pers. Snijd de laatste gevulde kipfilet in reepjes en beleg er 4 sneetjes brood (bijv. pavé campagnard) mee. Besmeer het brood dun met citroenmayonaise (meng daarvoor 4 el mayonaise, 1 el volle yoghurt en de rasp van 1/2 citroen) en leg er de kipfilet, 1 tomaat in plakjes en een beetje rucola op. Dek het brood af met een tweede sneetje, snijd de sandwich doormidden en zet de helften vast met een cocktailprikker. Lekker met snoepgroente komkommer.

Tip:

Vriestip: Zorg dat de kipfilets volledig afgekoeld zijn. U kunt ze af laten koelen in de koelkast. Daarna doe je de kip in diepvrieszakken of in goed afsluitbare bakjes die geschikt zijn voor de vriezer. In een vriezer van -18 °C kunt u het vlees 3 maanden bewaren.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.