Ge­gril­de to­fu­sa­té

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Marinade: meng de ketjap, 1 el olie, de sambal, de knoflook en de komijn.
  2. Dep de tofu droog en schep de blokjes door de marinade. Marineer de tofu minstens 30 min. in de koelkast; schep af en toe om.
  3. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de tofublokjes aan de satéprikkers. Houd de marinade apart.
  4. Verhit een grillpan en bak de tofusaté in 6-8 min. rondom goudbruin. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de prei 5 min. Voeg de mie en de tofumarinade toe en warm 1 min. al omscheppend mee. Serveer met de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.