Gar­na­lent­ar­taar

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 102

Ingrediënten

Keukenspullen
  • glazen schaaltje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng de garnalen met de zure room en de mosterd. Rasp boven het garnalenmengsel met een fijne rasp de gele schil van de citroen. Snijd de citroen doormidden en pers 1 helft uit. Roer naar smaak citroensap door het garnalenmengsel. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Snijd de augurken in piepkleine blokjes, snijd 2 bosuitjes in dunne ringetjes en de derde in lange repen. Schep 1/4 van het garnalenmengsel in een glazen schaaltje, plaats er een bord op en keer deze voorzichtig om. Garneer met een reep bosui. Leg naast elk garnalentartaartje wat augurk, kappertjes en ringetjes bosui. Serveer met geroosterde plakken stokbrood en eventueel extra mosterd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.