Ja­pan­se mie, spi­na­zie en tofu

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in blokjes, halveer de kastanjechampignons en snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de olie in de wok. Pers de knoflook erboven en bak ca. 1 min. Voeg de paprika toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de champignons toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de tofu toe en bak ca. 3 min. mee.
  2. Voeg de spinazie in delen toe en schep om tot de spinazie is geslonken. Voeg de mie, bosui en woksaus toe en verwarm alles goed door. Verdeel over diepe borden en bestrooi met het sesamzaad.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 02-03

Japanse mie, spinazie en tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se mie, spi­na­zie en tofu

1
1
  • 225 g mie
  • 1 paprika
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 bosuitjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in blokjes, halveer de kastanjechampignons en snijd de bosuitjes in ringetjes.

2
2
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in de wok. Pers de knoflook erboven en bak ca. 1 min. Voeg de paprika toe en bak ca. 2 min. mee.

3
3
  • 180 g tofu pittig gekruid

Voeg de champignons toe en bak ca. 2 min. mee. Voeg de tofu toe en bak ca. 3 min. mee.

4
4
  • 300 g spinazie
  • 80 g teriyakisaus

Voeg de spinazie in delen toe en schep om tot de spinazie is geslonken. Voeg de mie, bosui en woksaus toe en verwarm alles goed door.

5
5
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Verdeel over diepe borden en bestrooi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.