La­sag­ne met ti­la­pia en cour­get­te

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tilapiafilet ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schaaf de courgette in dunne lengteplakken. Snijd de visfilet en basilicum in stukjes.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan, pers de knoflook erboven en bak 1 min. Voeg de visfilet toe en bak 2 min. mee. Voeg het water en de sausmix voor de lasagne toe, breng al roerend aan de kook en laat 1 min. zacht koken. Voeg de helft van de basilicum toe.
  3. Verdeel de helft van de saus in de ovenschaal, dek de laag af met de helft van de lasagnebladen en de helft van de courgetteplakken. Herhaal dit 1 keer. Bestrijk de bovenkant courgette met de rest van de olie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Laat de lasagne 5 min. staan.
  4. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en mengen met de sladressing en de rest van het basilicum. Verdeel de lasagne over borden en schep de tomatensalade ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 52-01

Lasagne met tilapia en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ti­la­pia en cour­get­te

1
1
  • 500 g tilapiafilets

Laat de tilapiafilet ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 1 courgette
  • 15 g verse basilicum

Schaaf de courgette in dunne lengteplakken. Snijd de visfilet en basilicum in stukjes.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Verhit de olie in een hapjespan, pers de knoflook erboven en bak 1 min. Voeg de visfilet toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 800 ml kraanwater
  • 107 g maaltijd mix lasagne

Voeg het water en de sausmix voor de lasagne toe, breng al roerend aan de kook en laat 1 min. zacht koken. Voeg de helft van de basilicum toe.

6
6
  • 150 g groene lasagnevellen

Verdeel de helft van de saus in de ovenschaal, dek de laag af met de helft van de lasagnebladen en de helft van de courgetteplakken.

7
7
  • 1 el olijfolie

Herhaal dit 1 keer. Bestrijk de bovenkant courgette met de olie. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

8
8
  • 4 roma tomaten
  • 3 el sladressing balsamico

Laat de lasagne 5 min. staan. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en mengen met de sladressing en de rest van het basilicum.

9
9

Verdeel de lasagne over borden en schep de tomatensalade ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.