Har­ti­ge taart met ge­rook­te kip en pa­pri­ka

Hartige taart leent zich wonderwel voor een lentelunch. Samen met een simpele, groene salade is het een volledige maaltijd.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(398)waardeer
frans hoofdgerecht Hartige taart leent zich wonderwel voor een lentelunch. Samen met een simpele, groene salade is het een volledige maaltijd. 4 personen
3 398

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol de deegrol uit en leg met bijbehorend bakpapier in bakvorm. Druk het deeg stevig langs de wanden van de vorm aan en laat het er iets overheen hangen. Prik de bodem van deeg met een vork in. Maak de paprika's schoon en snijd in heel dunne reepjes.
  2. Maak de paprika's schoon en snijd in heel dunne reepjes. Meng in een kom de paprika en kipreepjes met crèma van zongedroogde tomaten en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel het kipmengsel over de taartbodem.
  3. Klop in een kom de eieren los en schep er hüttenkäse doorheen. Knip de helft van het bakje bieslook erboven fijn en voeg naar smaak zout en peper naar smaak toe. Verdeel het eimengsel over taartvulling. Bak nu de hartige taart in midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen. Meng intussen de veldsla met yoghurtdressing. Snijd de taart in punten. Verdeel de salade over grote borden en leg op elk bord 2 punten taart.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.085 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 52-01

Hartige taart met gerookte kip en paprika

terug naar recept

Har­ti­ge taart met ge­rook­te kip en pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 450 g bladerdeeg

Rol de deegrol uit en leg met bijbehorend bakpapier in bakvorm.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3

Druk het deeg stevig langs de wanden van de vorm aan en laat het er iets overheen hangen. Prik de bodem van deeg met een vork in.

4
4
  • 1 paprikamix

Maak de paprika's schoon en snijd in heel dunne reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 2 el crema van zongedroogde tomaten
  • 200 g gerookte kipfiletreepjes

Meng in een kom de paprika en kipreepjes met crèma van zongedroogde tomaten en voeg naar smaak zout en peper toe.

6
6

Verdeel het kipmengsel over de taartbodem.

7
7
  • 4 scharreleieren
  • 12½ g verse bieslook
  • 200 g hüttenkäse

Klop in een kom de eieren los en schep er hüttenkäse doorheen. Knip de helft van het bakje bieslook erboven fijn en voeg naar smaak zout en peper naar smaak toe.

8
8

Verdeel het eimengsel over taartvulling.

9
9

Bak de hartige taart in midden van oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

10
10
  • 2 el yoghurtdressing
  • 150 g veldsla

Laat de taart iets afkoelen. Meng intussen de veldsla met yoghurtdressing.

11
11

Snijd de taart in punten. Verdeel de salade over grote borden en leg op elk bord 2 punten taart.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.