Cla­fou­tis met ven­kel en to­maat

  • hoofdgerecht
  • 16 stuks
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 16 stuks
3 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal doorsnede ca. 24 cm
  • keukenpapier
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden. In pan boter verhitten. Venkel ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen, deksel op pan zetten en venkel in ca. 15 minuten gaarstoven. Intussen tomaatjes wassen, schoonmaken en in vieren snijden. Olijven in plakjes snijden. Ansjovisfilet op keukenpapier laten uitlekken. Ovenschaal invetten met boter, bodem met bakpapier bekleden. Venkel, tomaat en olijven over bodem van schaal verdelen. Eieren boven kom breken en met zout loskloppen. Bloem zeven en lepel voor lepel door eieren kloppen. Met melk scheutje voor scheutje tot glad beslag kloppen. Oregano en versgemalen peper erdoor kloppen. Beslag over groenten schenken, ansjovisfilets erover rangschikken. Clafoutis in midden van oven in ca. 45 minuten gaar bakken. In vorm laten afkoelen.
  2. Clafoutis uit vorm nemen en met scherp mes in 16 puntjes snijden.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.