Ge­fri­tuur­de thai­se vis­bal­le­tjes

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais borrelhapje 25 stuks
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenkwastje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kabeljauwfilet in stukjes snijden. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Pepers in stukjes snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Gemberwortel schillen en in stukjes snijden. In keukenmachine pepers, knoflook, gember, serehpoeder en vissaus glad pureren. Vis toevoegen en fijn pureren. Ei, kokos en maizena erdoor mengen tot smeuïge, samenhangende massa. (Eventueel meer maizena toevoegen.) Vismengsel op smaak brengen met zout. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  2. Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C. Van vismengsel met natte handpalmen 30 balletjes met doorsnede van ca. 3 cm vormen. Visballetjes met 6 tegelijk in hete olie gaar en mooi goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren. Lekker met Thaise chilisaus.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 45 kcal
  • eiwit 3 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.