Kro­kan­te aard­ap­pel­bootjes met ba­con

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 12 stuks
4 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de aardappelen in de lengte in 4 gelijke parten en kook ze 7 min. in een bodem water met zout. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Smelt ondertussen de boter. Giet de aardappelen af en snijd ze zo bij, dat 'bootjes' van schil ontstaan. Bestrijk ze met de helft van de gesmolten boter en leg ze op de bakplaat. Schuif ze ca. 15 cm onder de hete grill en rooster ze 4 min., keer ze halverwege en bestrijk ze met de rest van de boter. Keer de bootjes weer om, beleg ze met de bacon en rooster ze in nog enkele min. goudbruin. Knip ondertussen de bieslook fijn boven een kommetje met de sour cream. Breng op smaak met peper en zout. Schep wat saus in de bootjes en serveer direct.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.